Facebook Twitter Google Plus
Lliga Bankia de raspall - Trofeu Diputació de València

Ian i Guadi es juguen la passada a la final 'a casa'

Escrito por ElDesmarque

Miércoles, 14 Marzo 2018 18:46
Lliga Bankia de raspall - Trofeu Diputació de València
Lliga Bankia de raspall - Trofeu Diputació de València

La segona semifinal de la Lliga Bankia de raspall - Trofeu Diputació de València s'ha presentat este dimecres a l'Ajuntament de la Llosa de Ranes, localitat on es disputarà la partida el pròxim dissabte. L'equip de Senyera, amb Ian, Canari i Ricardet, s'enfrontarà al de la Llosa de Ranes de Guadi, Brisca i Miravalles.

Ian i Guadi han representat a les seues formacions en l'acte i els dos s'han mostrat encantats de jugar-se la passada a la final 'a casa'. En el cas de Guadi, l'expressió és exacta i correcta en un sentit literal perquè el pilotari és natural del municipi de la Costera. Per la seua banda, Ian no és fill del poble però també s'ha format com a pilotari entre les quatre parets del recinte que gestiona Balduino Company.

Tenint en compte esta circumstància, els aspirants a jugar la final consideren que l'escenari no afavorirà a ningú. "Els mitgers dels dos equips estan menys acostumats a ell, però tant Guadi com jo, així com els nostres punters, sí que el tenim molt tocat. És un trinquet neutral", assegura Ian. "Ian i jo ens hem criat en este trinquet. No serà determinant per a ningú", afegeix Guadi.

La formació de Senyera ha accedit a les semifinals després de completar una fase regular quasi perfecta mentre que la de la Llosa de Ranes va aconseguir la quarta posició. Tot i això, el campió individual no es veu favorit. "Quan s'enfrontaren en la fase regular, a més en este mateix trinquet, ells no estaven al nivell que tenen ara. La partida la veig molt igualada", diu Ian.

Guadi considera que, amb l'evident millora del seu equip en les darreres jornades, la victòria és més que una possibilitat. "Hem anat a més i podem ser bons rivals de Ian, que sabem que és el gran campió i que està en un moment de forma magnífic, com també els seus companys. Brisca, Miravalles i jo feia temps que no jugàvem junts i al principi ens va costar acoblar-nos. Vam arribar al límit, pel que fa a les opcions de classificar-nos, però vam saber reaccionar. La bona relació entre els tres ha estat clau", comenta.

A més del bon rendiment del seu equip, Guadi té una altra arma per a intentar arribar a la final: "Portar el nom del meu poble en la meua esquena és una gran motivació per a mi. Vull donar les gràcies per esta confiança que m'ha atorgat l'organització i l'Ajuntament de la Llosa de Ranes", explica.

La presentació ha estat presidida per l'alcalde la Llosa de Ranes i diputat provincial per València, Evarist Aznar, qui ha destacat la importància de la jornada que tindrà lloc el dissabte. "És un esdeveniment esportiu de primera magnitud i per al poble de la Llosa de Ranes és un honor acollir-ho. A més voldria destacar que la sessió començarà amb una partida de xiques. És molt important la participació de les dones en la pilota així com fomentar la igualtat", ha dit.

El primer edil també ha volgut convidar a aquells que no són habituals del trinquet que coneguen l'esport dels valencians. "A més de veure un gran espectacle, podran conéixer un esport noble i de cavallers".

En l'acte també ha participat el president de la Fundació per la Pilota Valenciana i de la Federació, José Daniel Sanjuan, qui també ha assegurat trobar-se "com a casa. Ací tenim escola de tecnificació i del Cespiva, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament. Vull felicitar als dos equips pel gran campionat que estan fent".

Els jugadors de El Puig destaquen en la 2ª fase dels JECV de frontó individual

El pròxim 25 de març es jugaran les fases finals dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. L’escola del Puig serà la més destacada amb 11 esportistes.

El cap de setmana passat es disputa la segona fase dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de frontó individual en les localitats de Dénia i Tavernes Blanques. Jugaren prop de 150 esportistes passant a les finals 50 jugadors de les categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil, nivell A i nivell B, en les deu categories de competició. Estaran representades 25 escoles en la fase final: Vilallonga, Oliva, Massamagrell, La Murtera, Piles, La Vila, Murla, El Puig, Pedreguer, Ondara, Bellreguard, Beniarbeig-El Verger, Vinalesa, sa Pobla Vallbona, Moixent, Petrer, Orba, Benidorm, Onda i cinc escoles de la ciutat de València (CEIP Fornos, CEIP Tomas de Montañana, IES Patraix, IES Maritim i IES Font Sant Lluís). L’escola que més esportistes ha classificat per a disputar les fases finals d’aquestes competicions és l’escola del Puig, amb 11 esportistes, demostrant el gran treball que realitzen entrenant la modalitat de les tres parets al llarg de tot l’any.

Jugadors classificats per a la fase final Autonòmica (provisional): NIVELL A 

- Categoria benjamí 

Arnau Ondara 

Sergi Oliva 

Jorge El Puig 

Adrián El Puig

- Categoria aleví 

Jesse Piles 

Álex Bellreguard 

Gerard Beniarbeig-El Verger 

Xavi Vinalesa 

Carlos El Puig 

Ferrán la Pobla Vallbona

- Categoria infantil 

Joan Beniarbeig-El Verger 

Xavi Beniarbeig-El Verger 

Abel Moixent 

Hugo El Puig 

Jordi Massamagrell

- Categoria cadet 

Álex Petrer 

Raúl Ondara 

Alberto El Puig 

Efrén El Puig 

Julio El Puig

- Categoria juvenil 

Adrián El Puig 

Jorge Vinalesa 

Saúl El Puig 

Vicent Vinalesa 

Joan Orba 

Luis Benidorm 

Paco Benidorm 

David Orba 

Álex Onda 

Joaquín Tavernes Blanques

NIVELL B 

- Categoria benjamí 

Jordi Vilallonga 

Llorens València-CEIP Rodriguez Fornos 

Alberto Oliva 

Bruno Massamagrell

- Categoria aleví 

Joan M. La Murtera 

Marc A. València-CEIP Tomas de Montañana 

Oliver Piles 

Cristian València-CEIP Tomas de Montañana

- Categoria infantil 

Hugo La Vila 

Iván Murla 

Eloy El Puig 

Javier El Puig

- Categoria cadet 

Ángel Pedreguer 

Hugo A. València-IES Patraix 

Mario València-IES Maritim 

Martin-IES Patraix

- Categoria juvenil 

Adrián A.València-IES Maritim 

Juan València-IES Font 

Pablo València-IES Font 

Kiko La Vila

Les fases finals es jugaran en el poliesportiu de Dénia, diumenge que ve 25 de març.

CLICK PARA COMENTAR
El Desmarque